(Från vänster) Lena Andersson, NYN, Ann-Britt Bergqvist – Årets djurskötare, Amanda Säll – Årets Ungdomsdiplom och Linda Grimstedt chefredaktör för tidningen Husdjur.

Amanda Säll, djurskötare på Janpers Lantbruk, Stora Skedvi, Dalarna, får i år ett av lantbrukets finaste priser när hon tilldelas Årets Ungdomsdiplom 2023. Priset är 5000 kronor till en utbildningsresa, diplom samt blommor.

Juryns motivering:
”Med en vilja att ständigt lära sig mer har Amanda Säll steg för steg fått mer ansvar på Janpers Lantbruk, ett förtroende hon har förvaltat väl. Genom kurser, utbildningar och ett ständigt batteri av frågor har hon fått stor kunskap om dagens mjölkproduktion. Utan egen bakgrund i branschen har hon tack vare sitt engagemang snabbt utvecklats till en värdefull medarbetare på gården.”

NYN delar ut priset tillsammans med Tidningen Husdjur samt Ladugårdsförmännens Riksförbund.

Amanda upptäckte sin passion för kor på gymnasiet och har på sina fyra år i mjölkbranschen visat att hon vill lära sig allt som går att veta om kor. Hon är precis en sådan djurskötare som behövs för dagens och morgondagens mjölkproduktion.